top of page

Jodi Ellen Malpas - A védelmező


,,Az ​​emberek azt hiszik, mindent tudnak Camille Loganről: apuci kicsi lánya, gyönyörű, elkényeztetett fiatal nő, akinek az életstílusát az apja finanszírozza. De Camille-nak feltett szándéka, hogy nem hagyja magát irányítani. Keményen megharcolt a függetlenségéért és a boldogságért, de hirtelen azon kapja magát, hogy az élete veszélybe került az apja egyik könyörtelen üzleti lépése miatt. Haragszik ugyan, de félti az életét, elfogadja tehát a döntést, amelyet az apja hoz, hogy megvédelmezze. Arra azonban nem készült fel, hogy az SAS egykori mesterlövésze belép az életébe. Jake Sharp a személyes poklának foglya. Egyetlen egyszer nem koncentrál eléggé, és a következmények beláthatatlanok voltak – emberileg és szakmailag is tönkretették. Elvállalja a testőr szerepét Camille Logan mellett, bár nem ilyen fajta munkára lenne szüksége, hogy elterelje a figyelmét a démonjairól. A nők és Jake nem jönnek ki jól egymással, de még mindig az örökösnő védelme a kisebbik a két rossz közül. Ám Jake gyorsan rádöbben, hogy Camille nem az a nő, akinek hitte. Hanem melegszívű, együtt érző lány, akinek a jelenléte megnyugtatja őt, így a megvédelmezése hamarosan többet jelent Jake számára egy jól fizető állásnál, bármennyire harcol is ez ellen. Jake-nek feloldozásra van szüksége. Egy idő után már Camille-ra is. De tudja, hogy nem kaphatja meg mindkettőt."

(Forrás: moly.hu)

Az elmúlt egy, másfél hónapban leginkább a romantikus könyvek voltak terítéken és kezdem úgy érezni, hogy folyamatosan olvasva az ilyen témájú könyveket, kezd sok lenni. Féltem, hogy ez a könyv is hasonló érzéseket fog kelteni bennem, holott nagyon vágyott könyv volt. De kellemesen csalódtam.

Adott egy gyönyörű, fiatal, eszes nő, akiről mindenki azt hiszi, hogy a családjának köszönhet mindent, amije van, mert ő maga képtelen lenne megteremteni ezeket a körülményeket magának. De ez korántsem igaz.

Tetszett Camille karaktere, mert nem volt gyenge. Harcolt. Harcolt a munkájában, harcolt a családjában. Mindent elrendeztek neki azzal a jelmondattal, hogy: ,,Így lesz a legjobb számodra!" Csak azzal nem számoltak, hogy neki is van elképzelése, mi számára a legjobb. Tetszett benne, hogy nem hagyta el magát, kiállt magáért, a családjáért és a barátaiért, ha kellett és nem fogta vissza magát. Ha padlóra került, akkor felállt és ment tovább. Erős maradt, még akkor is, amikor az összeomlás szélén állt.

Lehet tévedek, de Mr. Grey színpadra lépése óta egyre több olyan férfi karakterről olvasok, akiknek a múltjában sötét dolgok lapulnak meg. Leginkább a harc a démonokkal a téma, ami egyébként nem zavar.

Itt is ez a motívum jelent meg Jake esetében. Tudtuk a könyv elejétől kezdve, hogy valami történt vele, de természetesen a végéig nem tudtuk meg, hogy pontosan mi is. Jake az oltalmazó, a kemény karakter, ha lehet ezt mondani. Hiába voltak ott a démonai, ha a feladatra kellett koncentrálnia, akkor jobb volt, ha senki nem állt az útjába. Mindent az irányítása alatt tartott. Ő tipikusan az a karakter, akire az ember számíthat és nem csak akkor ha baj van.

Szerintem pont ezekért a tulajdonságaiért tartom szerethető és szimpatikus karakternek.

Mindkét szereplőnél bemutatta az írónő, hogy sokkal többek az emberek pusztán egy csinos arcnál, és egy tökéletesre kigyúrt testnél.

A történet üldözéses, fenyegetős részét olvasva önkéntelenül is, de mindenkire gyanakodtam. Tetszett, hogy számomra nem volt kiszámítható. Mindig fenn tartotta az érdeklődésemet az írónő. Ez volt az első könyvem tőle, de garantáltan nem az utolsó. Fantasztikusan ír!

SPOILER ALERT!

Amikor kiderült minden Jake múltjával kapcsolatban....meglepődtem. Mindenre számítottam, de erre nem. Tudtam, hogy valami érzelmekre ható dologról lesz szó, de nem hittem, hogy van egy kislánya is, és ami történt a feleségével... Egyszerre gyászolt és volt csalódott, mert a felesége megcsalta, amíg ő a hazájáért küzdött. Számomra ez egy sokk volt.

De a vége kárpótolt mindenért :)

Az a kislány egy csoda :) Szem nem maradt szárazon, amikor a közös jeleneteiket olvastam.

Jake újra hős lesz, de most már a kislánya tündérmeséjében :)

Social media
No tags yet.
bottom of page